Vad folie används till och varför det är så populärt

Vad är egentligen folie och hur kommer det sig att så många bestämmer sig för att dra nytta av folie på fönster, bilar och väggar? Vi har svaret på den frågan! Med hjälp av den kan du bland mycket annat dekorera, marknadsföra, reducera farlig UV-strålning eller få ett insynsskydd. Allt beror på vilken sorts folie du väljer. Det finns med andra ord inte enbart ett användningsområde, utan individer landet över väljer den för olika skäl. Vi ska kika närmare på vilka dessa olika skäl är.

Folie och dess många användningsområden

Självhäftande folie är mycket lätt att fästa och kan ge en snygg effekt på såväl fönster och speglar som väggar och fordon. Vissa drar nytta av tavelfolie eller whiteboardfolie för att skapa en griffeltavla på väggen där de kan skriva att-göra-listor. Andra använder inpackningsfolie för att ge sina bilar en makeover. Eller vad sägs om dekorationsfolie för att fullända väggarnas utseende i hemmet?

Solfilm och insynsskydd är dessutom mycket populära val. Den förstnämnda appliceras på fönstret för att reducera värme och UV-strålning medan den sistnämnda ser till så att nyfikna förbipasserande inte kan titta in. Det finns till och med fönsterfilm som ger en frostad effekt!